Achterstallig relatie-onderhoud….

Achterstallig relatie-onderhoud.... 3

6 juni 2020

6 juni 2020

Dagen en nachten besteedt zij aan gepieker. Piekeren kon ze, net als veel ander vrouwen trouwens, altijd al wel goed. Maar nu ze er de laatste tijd zelfs slecht door slaapt, heeft ze al haar moed bij elkaar geraapt en toch een afspraak bij mij in mijn praktijk gemaakt.

Ze heeft een afspraak gemaakt voor zichzelf. Wanneer ze bij op de bank zit en ik haar vraag welke vragen haar uit haar slaap houden, antwoordt ze me:

Hoe moet het verder met mijn relatie? Ik hou van mijn partner, maar als hij met me wil vrijen heb ik daar geen zin meer in, is dat normaal? Kunnen wij wel samen oud worden? Is het misschien niet beter als wij uit elkaar gaan? Maar hoe moet dat dan met de kinderen? Waar is al die liefde van het begin gebleven?

Dat zijn een hoop vragen en ze wordt verscheurd door twijfel. En dat kan je behoorlijk uit je slaap houden. Ik vraag haar naar hoe ze elkaar hebben ontmoet, hoe hun relatie is verlopen, hoe het komt dat de vlam inmiddels nog maar een klein waakvlammetje is. Ik vraag haar of ze dit besproken heeft met haar partner, of ze wel eens een goed gesprek voeren samen over hun relatie. Hoe lang het geleden is dat ze echt tijd samen hebben doorgebracht.

Het blijkt dat dit lang geleden is. Ze durft het gesprek ook niet goed met hem aan te gaan, ze weet niet hoe ze moet beginnen. Ze is geen prater en hij is dat ook niet, dus zie dan maar eens tot een goed gesprek te komen….  Na het gesprek gaat ze naar huis, niet met antwoorden op haar vragen, die heb ik niet voor haar. Wel met een helder beeld van wat er moet gebeuren. Ze gaat haar partner vragen om de volgende keer mee te gaan naar het gesprek bij mij.

En hij gaat mee. Samen zitten ze bij mij op de bank en voeren we het gesprek wat ze thuis met elkaar niet voeren. Beiden krijgen ze ruimte om hun verhaal te vertellen, om hun twijfels uit te spreken. Ik luister naar ze, moedig ze aan om eerlijk te zijn, geeft ze tips en adviezen om het ook voor elkaar te krijgen zo’n gesprek thuis te voeren. Het blijkt dat er nogal wat achterstallig relatie-onderhoud is.

In een paar gesprekken werken we aan dit achterstallige onderhoud, ze leren om thuis betere gesprekken te voeren met elkaar en ze komen erachter dat ze elkaar echt niet kwijt willen, maar dat het in de toekomst wel anders moet.

Een relatie vergt onderhoud, daar zijn ze zich inmiddels wel van bewust!

Achterstallig relatie-onderhoud.... 4

Complimenten geven

Achterstallig relatie-onderhoud.... 5

Belangrijke aspecten in een relatie

Achterstallig relatie-onderhoud.... 6

Plezier maken

Achterstallig relatie-onderhoud.... 7

Verder bouwen aan een stevig team


Scroll naar boven

Corona Virus

Mijn praktijk is gewoon open de komende tijd.

Alle geplande afspraken gaan door en ook nieuwe stellen zijn van harte welkom. Ik houd me vanzelfsprekend aan de gezondheids- en hygiëne richtlijnen die zijn opgesteld. Dat verwacht ik ook van jullie. Mochten jullie de afspraak uit willen stellen, is dat uiteraard mogelijk, laat het me dan op tijd weten.

We schudden elkaar niet de hand en houden gepaste afstand.