10 belangrijke relatie-zaken

10 belangrijke relatie-zaken 3

7 mei 2020

7 mei 2020

Er zijn maar weinig stellen die regelmatig samen een gesprek hebben over hun relatie. Veel vrouwen praten regelmatig met hun zussen/vriendinnen over hun relatie, maar niet zo vaak met hun partner;-) 
Herkenbaar misschien?
Dan is het tijd om daar eens verandering in te brengen. Het werkt verhelderend en verbindend om eens in de zoveel tijd een goed gesprek te voeren met jouw partner over jullie relatie. 

Probeer deze week eens een gesprek met jouw partner aan te knopen over een aantal belangrijke relatie-zaken. Hieronder staan 10 onderwerpen die van belang zijn in een liefdesrelatie:

1. Interesse tonen in elkaar
2. Elkaar accepteren zoals we zijn
3. Complimenten geven of waardering tonen
4. Delen van gevoelens en persoonlijke dingen
5. Moeite doen om de relatie goed te houden
6. Emotionele steun bieden
7. Samen iets ondernemen
8. Elkaar vrij laten of de ruimte geven
9. Voor eigen wensen en behoeften uitkomen
10. Elkaar aanraken of knuffelen

Laat ze aan jouw partner lezen, of lees ze voor, en bedenk eerst allebei zelf of jullie vinden dat dit goed gaat in jullie relatie. Misschien vind je dat jullie dit al heel goed doen of vind je dat bepaalde zaken wel kunnen verbeteren en wat zou je dan graag veranderd willen zien?
Vertel dan om de beurt wat jullie hebben bedacht (of opgeschreven als jullie dat prettiger vinden werken). Vul elkaar aan, stel elkaar vragen waar dingen niet duidelijk zijn of waar je graag meer over wilt weten. 

Ik weet……..dit is wellicht best wel eng en kwetsbaar voor jullie om te doen. Je zult je kwetsbaar moeten opstellen en wanneer jullie dit niet zo gewend zijn, is dat waarschijnlijk nogal ongemakkelijk en spannend. Bedenk wel: echte intimiteit en verbondenheid ontstaat JUIST door je kwetsbaar op te stellen. 

In mijn praktijk voer ik zulke gesprekken over bovenstaande 10 relatie-zaken (en er zijn natuurlijk nog veel meer belangrijke relatie-zaken te bespreken) met stellen. Dit levert goede, kwetsbare, mooie, verbindende gesprekken op met als resultaat dat stellen daadwerkelijk zaken in hun relatie kunnen verbeteren en meer tevreden zijn over hun relatie. 

Ik wens je veel succes met de oefening, hopelijk levert dit een goed gesprek op!
10 belangrijke relatie-zaken 4

Complimenten geven

10 belangrijke relatie-zaken 5

Belangrijke aspecten in een relatie

10 belangrijke relatie-zaken 6

Plezier maken

10 belangrijke relatie-zaken 7

Verder bouwen aan een stevig team


Scroll naar boven

Corona Virus

Mijn praktijk is gewoon open de komende tijd.

Alle geplande afspraken gaan door en ook nieuwe stellen zijn van harte welkom. Ik houd me vanzelfsprekend aan de gezondheids- en hygiëne richtlijnen die zijn opgesteld. Dat verwacht ik ook van jullie. Mochten jullie de afspraak uit willen stellen, is dat uiteraard mogelijk, laat het me dan op tijd weten.

We schudden elkaar niet de hand en houden gepaste afstand.