Complimenten geven

Complimenten geven 3

31 januari 2022

31 januari 2022


Geven jullie elkaar geregeld een compliment? Hoe vaak vertel je aan de ander wat hij/zij goed heeft gedaan? Vertel je geregeld wat je waardeert aan de ander?
Soms vinden we het best makkelijk om te vertellen wat we niet zo fijn vinden aan de ander, maar vergeten we om te te vertellen wat er juist wel goed gaat. Het is heel helpend om elkaar juist te vertellen wat wel goed gaat. Want……alles wat je aandacht geeft groeit!

Hieronder staan een heel aantal goede eigenschappen genoemd. Bekijk samen met je partner de lijst en vertel elkaar welke eigenschap je bij de ander vindt passen en vertel ook waarom je dit een fijne eigenschap vindt.
Dus bijvoorbeeld:
Ik vind jou heel daadkrachtig, dat vind ik fijn want dat maakt dat jij doorpakt als er moeilijke beslissingen genomen moeten worden.

Je zult merken hoe fijn het is om te horen van je partner wat hij/zij waardeert aan jou. Probeer deze positieve flow vast te houden door elkaar de komende tijd elke dag een compliment te geven. 
 Daadkrachtig
Attent
Creatief
Bescheiden
Stabiel
Beheerst
Empatisch
Eerlijke en open
Doortastend
Zorgzaam
Humoristisch
Recht door zee
Communicatief
Spontaan
Precies
Realistisch
Aanpakker
Weloverwogen
Onafhankelijk
Genuanceerd
Gedisciplineerd
Enthousiast
Energiek
Sensitief
Inspirerend
Ambitieus
Betrouwbaar
Behulpzaam
Zachtaardig
Toegewijd
Speels
Nuchter
Gevoelig
Ontspannen
Loyaal 

Ik wens jullie veel succes en plezier met deze oefening. Je zult merken dat het fijn is van je partner te horen wat goed gaat. Soms zit je zo in een negatieve spiraal samen, dat het moeilijk is om de goede dingen nog van elkaar te kunnen zien. 

Dat zie ik ook bij stellen die zich bij mij aanmelden. Bij de evaluatie schreef een stel het volgende:
Wat voor ons het belangrijkste is wat we hebben geleerd tijdens de coaching is dat we weer begrip hebben voor elkaar, dat we elkaars verschillen weer respecteren, dat we waar nodig concessies doen om de ander tegemoet te komen, dat we weer rustig communiceren i.p.v. dat er direct ruzie uitbreekt en dat wanneer we een keer ruziën (dat zal toch af en toe gebeuren, haha), we daar niet in blijven hangen. De afstand die was ontstaan is weg, en we zijn weer een team, met oog voor elkaars behoeften.

Hierom hou ik zo van mijn werk, om de verbinding te zien die weer kan ontstaan tussen stellen. Elkaar vertellen wat wel goed gaat, kan een mooie eerste stap zijn in de goede richting. 
Complimenten geven 4

Complimenten geven

Complimenten geven 5

Belangrijke aspecten in een relatie

Complimenten geven 6

Plezier maken

Complimenten geven 7

Verder bouwen aan een stevig team


Scroll naar boven

Corona Virus

Mijn praktijk is gewoon open de komende tijd.

Alle geplande afspraken gaan door en ook nieuwe stellen zijn van harte welkom. Ik houd me vanzelfsprekend aan de gezondheids- en hygiëne richtlijnen die zijn opgesteld. Dat verwacht ik ook van jullie. Mochten jullie de afspraak uit willen stellen, is dat uiteraard mogelijk, laat het me dan op tijd weten.

We schudden elkaar niet de hand en houden gepaste afstand.