Een sterk team worden

Een sterk team worden 3

1 februari 2021

1 februari 2021

Teamleden of tegenstanders?
Als je eens eerlijk naar je relatie kijkt, zijn jullie dan een sterk team? Behandel je je partner als een teamlid? Behandelt hij/zij jou als een teamlid? Of staan jullie recht tegenover elkaar als tegenstanders? 
Als dat zo nu en dan gebeurt, is dat niet zo erg. Mits jullie het kunnen oplossen met elkaar en uiteindelijk weer in hetzelfde team zitten. Wanneer dat niet lukt en jullie elkaar voortdurend als tegenstanders beschouwen en behandelen, komt dat de relatie zeker niet ten goede. 

Heb jij het gevoel dat jullie elkaar als tegenstanders zien en elkaar ook zo behandelen? 
Als dat zo is, is het tijd om daar wat aan te doen. Het is vermoeiend om elkaar als tegenstanders te behandelen, het is vermoeiend en frustrerend om het gevoel te hebben vaak te worden aangevallen door de tegenstander en het gevoel te hebben dat je je daardoor voortdurend moet verdedigen.
Dit zorgt voor een vervelende sfeer in huis en dat is vervelend voor alle gezinsleden.  

Hoe kom je in hetzelfde team terecht?
In het begin van jullie relatie vond je de ander zo leuk dat je dacht: met jou wil ik graag in hetzelfde team! Soms lukt het alleen niet om bij elkaar in het team te blijven en ga je elkaar in de loop van de tijd steeds meer als de tegenstander behandelen.

Wat kan helpen is om heel bewust jezelf voor te nemen om je partner als teamlid te gaan zien en ook op die manier te behandelen. Het helpt ook om het gesprek hierover aan te gaan met je partner. 

Het gesprek aangaan
Hieronder staan 5 onderwerpen die spelen in een relatie (je kunt het lijstje natuurlijk zelf aanvullen).
– Huishouden
– Vrijetijdsbesteding
– Opvoeding
– Financiën
– Omgang met familie en vrienden

Beantwoord over deze gebieden de volgende vragen:
1. Behandelen wij elkaar op dit gebied als teamlid of als tegenstander? 
2. Waarom vind je dat, kun je voorbeelden geven?
3. Hoe zouden we er voor kunnen zorgen dat we op dit gebied meer een team worden?
4. Wat kan je zelf doen om meer een team te worden?
5. Wat heb je daarvoor nodig van je partner?

Schrijf vanuit dit gesprek samen een aantal goede voornemens op een briefje. Hang dit briefje ergens op waar je het regelmatig ziet, zodat jullie eraan worden herinnerd. 

Ik wens jullie veel succes. Mochten jullie er nou helemaal niet uitkomen samen, dan wordt het misschien eens tijd om een afspraak te maken. Ik heb al veel stellen in mijn praktijk gezien die binnenkwamen als tegenstanders en na een aantal gesprekken de deur uitliepen als een sterk team. 
  
Een sterk team worden 4

Complimenten geven

Een sterk team worden 5

Belangrijke aspecten in een relatie

Een sterk team worden 6

Plezier maken

Een sterk team worden 7

Verder bouwen aan een stevig team


Scroll naar boven

Corona Virus

Mijn praktijk is gewoon open de komende tijd.

Alle geplande afspraken gaan door en ook nieuwe stellen zijn van harte welkom. Ik houd me vanzelfsprekend aan de gezondheids- en hygiëne richtlijnen die zijn opgesteld. Dat verwacht ik ook van jullie. Mochten jullie de afspraak uit willen stellen, is dat uiteraard mogelijk, laat het me dan op tijd weten.

We schudden elkaar niet de hand en houden gepaste afstand.