Verder bouwen aan een stevig team

Verder bouwen aan een stevig team 3

12 mei 2021

12 mei 2021

De basis van jullie liefdesteam is: vertrouwen. Wat vervolgens belangrijk is, is dat jullie zorgen voor een goede balans in jullie relatie.

In een goed functionerend liefdesteam is er voldoende tijd elkaar, voor jullie eventuele gezin en is er voldoende tijd voor jezelf. Er is ruimte voor ontspanning, de taken zijn eerlijk verdeeld. Kortom: in een goed functionerend team zijn de zaken in balans. Als ze uit balans zijn, gaat dat namelijk vroeg of laat ergens wringen. Als je eens eerlijk kijkt naar jouw eigen relatie, zijn de zaken dan in balans? 

Hieronder vind je ideeën die kunnen zorgen voor een goede balans. 
 
1. Plan elke week tijd in voor jezelf. Dat kan een ochtend/middag/avond zijn waarop je lekker gaat sporten, naar een vriend/vriendin gaat, gaat wandelen of iets anders waar jij plezier en ontspanning uit haalt.  (Als jij vindt dat jouw partner teveel tijd voor zichzelf heeft en jij te weinig, wil dat niet altijd zeggen dat je partner het niet goed doet. Het kan ook zijn dat jij te weinig tijd maakt voor jezelf en je dat meer zou moeten doen.) 

2. Plan elke week iets om samen te doen. Dit hoeft niet groot en ingewikkeld te zijn. Je kunt samen in de avond een leuke film uitzoeken, lekkere hapjes kopen en knus naast elkaar op de bank kruipen. Je kunt gaan picknicken, of iets anders leuks. Het gaat erom dat jullie samen ontspannen en plezier maken. Veel stellen doen dit veel te weinig, die hangen elke avond met hun telefoon in de hand ieder in de hoek van de bank. Hierdoor ga je je partner meestal niet heel veel leuker vinden…… Ik weet dat in deze coronatijd de mogelijkheden om iets leuks te doen beperkt zijn, maar laat je daar niet door weerhouden!

3. Spreek af dat je bovenstaande om de beurt organiseert. Dus de ene week ben jij aan de beurt om iets leuks te verzinnen om samen te doen. En de andere week is jouw partner aan de beurt om iets leuks te verzinnen en te organiseren (nogmaals het hoeft echt niet iets heel groots en ingewikkelds te zijn). Dit zorgt ervoor dat je allebei moeite doet voor elkaar en initiatief neemt. En dat is erg goed voor….. de balans!

 4. Doe elke week iets leuks met het gezin. Daarbij geldt ook dat je echt niet altijd groot hoeft uit te pakken, maar het is belangrijk om tijd met elkaar door te brengen waarin ontspanning en plezier voorop staan. Ga naar het bos, ga een dagje naar zee, doe een speurtocht, ga picknicken, naar de speeltuin, enz. Hierbij geldt ook, jullie nemen om de beurt hiervoor het initiatief. De ene week doe jij dat en de andere week jouw partner. 

 5. Kijk eens goed naar jullie taakverdeling en bespreek dit met jouw partner. Is dit in balans? Zo niet, bespreek dan samen hoe jullie dit meer in balans kunnen brengen. 

 6. Maak elke week samen een weekschema waarin de belangrijke dingen staan. Dat helpt om overzicht te krijgen voor allebei en het helpt om je samen verantwoordelijk te voelen voor wat er die week allemaal moet gebeuren. Zet hierin ook tijd voor jullie samen, voor jullie gezin en voor jezelf.  

Verder bouwen aan een stevig team 4

Complimenten geven

Verder bouwen aan een stevig team 5

Belangrijke aspecten in een relatie

Verder bouwen aan een stevig team 6

Plezier maken

Verder bouwen aan een stevig team 7

Verder bouwen aan een stevig team


Scroll naar boven

Corona Virus

Mijn praktijk is gewoon open de komende tijd.

Alle geplande afspraken gaan door en ook nieuwe stellen zijn van harte welkom. Ik houd me vanzelfsprekend aan de gezondheids- en hygiëne richtlijnen die zijn opgesteld. Dat verwacht ik ook van jullie. Mochten jullie de afspraak uit willen stellen, is dat uiteraard mogelijk, laat het me dan op tijd weten.

We schudden elkaar niet de hand en houden gepaste afstand.